Experti z obrany budú hľadať odpovede na otázky o budúcnosti Afganistanu

06.10.2013 Bratislava

Odborníci z rezortu obrany budú v utorok 8. októbra diskutovať v Bratislave o budúcnosti Afganistanu so zástupcami Spolkovej republiky Nemecko. Počas konferencie s názvom „Afghanistan and Beyond: Challenges in Defence Education and Training“ chcú zdôrazniť záujem o konštruktívnu diskusiu so silným aliančným partnerom.
„Slovenská republika je spoľahlivým a predovšetkým aktívnym spojencom. Touto konferenciou chceme reagovať na pripravované ukončenie operácie ISAF v Afganistane a poskytnúť priestor pre výmenu názorov tak na politickej, ako aj expertnej úrovni,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.
Experti z oboch krajín poskytnú počas konferencie pohľad na zistené poznatky vo vzťahu k obrannému plánovaniu a tréningu. Zadefinujú tiež rámec pre ďalšie uvažovanie o budúcnosti a charakter spojeneckého úsilia v Afganistane.
Konferencia „Afghanistan and Beyond: Challenges in Defence Education and Training“ sa uskutoční v hoteli Arcadia od 9-tej hodiny. Pozostávať bude zo štyroch panelov. Okrem ministra obrany Martina Glváča budú svoje názory prezentovať odborníci z Inštitútu bezpečnostných a obranných štúdií. Z nemeckej strany vystúpia napríklad poslankyňa parlamentu Elke Hoff, ale aj viacerí predstavitelia z Führungsakademie der Bundeswehr.

Mgr. Martina Balleková
hovorkyňa MO SR
 

Vyberte región

mark